Lezing over De Stille Slag

Foto:

Op vrijdag 31 oktober geeft Margo Klijn, auteur van het boek “De stille slag”, een lezing over haar boek in Activiteitencentrum De Wasserij, Molenbeekstraat 26a te Arnhem. Het boek probeert de vraag te beantwoorden hoe het kon gebeuren dat vooral in de jaren 1942 en 1944 Joodse Arnhemmers onder de ogen van onze ouders en grootouders uit hun huizen werden gehaald. 

Margo Klijn laat zien hoe vanaf het begin van de bezetting in Arnhem, zoals overal in Nederland, sluipenderwijs de Joodse Arnhemmers uit het straatbeeld verdwenen. Maar ook kwamen tijdens de Evacuatie na de Slag om Arnhem in september 1944 de ondergedoken Joden tevoorschijn en liepen zij mee met hun onderduikgevers naar elders in het land. Het boek eindigt met de terugkeer van de overlevenden na de oorlog. 
De schrijver (Zeist, 1944) sprak met een aantal joodse overlevenden en enkele niet-joodse ooggetuigen. De weerslag van hun verhalen en materiaal uit archieven vormen de basis voor het boek.
De lezing op 31 oktober begint om 19.30 uur; de kosten bedragen € 5,-. Aanmelden is niet noodzakelijk. De lezing wordt georganiseerd door Nivon-Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen