IVN over de hoed en de steel

Foto:

Het is voor weinig mensen een verrassing dat je in deze tijd van het jaar veel paddenstoelen kunt vinden. Maar natuurgidsen van IVN Arnhem weten er wel verrassend veel over te vertellen en doen dit zondag 26 oktober op landgoed Warnsborn.

Op landgoed Warnsborn komen paddenstoelen letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom heet een paddenstoel een paddenstoel en waarom vind je vaak eenzelfde soort zwam bij eenzelfde soort boom? Het grootste deel van dit organisme leeft onder de grond, maar laat zich nu graag zien. De gidsen tonen de plaatjes en de buisjes vanwaar de sporen de wijde wereld intrekken en voeren je ook mee in de mythen en sagen van deze kleurrijke wezens. Misschien vinden ze ook nog wel een heksenkring.
Laat je fascineren door de wondere wereld van de paddenstoel op zondag 26 oktober. De gidsen vertrekken om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn (Bakenbergseweg 257). De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en iedereen kan zonder te reserveren gratis mee. Tips: draag stevig schoeisel en neem een spiegeltje mee.
Op www.ivn.nl/afdeling/arnhem zie je wat deze organisatie nog meer uitspookt…
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen