Focus Film: 2/11 Het Spel van de Wolf

Foto:

Focus Filmtheater Arnhem vertoont op dinsdag 28 oktober om 19:15 de speelfilm 2/11 HET SPEL VAN DE WOLF over de negen veelbewogen dagen na de moord op Theo van Gogh, in november precies tien jaar geleden. De film wordt ingeleid door filmproducent, co-scenarist en goede vriend van Theo van Gogh, Gijs van de Westelaken. Na afloop is er een Q&A.

Het is 2 november 2004, even na 9 uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af: het bericht komt binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord, en even later dat de dader Mohammed Bouyeri heet. Vooral die laatste mededeling doet de hectiek ten kantore toeslaan, want die naam kennen ze bij maar al te goed. Feitelijk kennen ze alle leden van wat de pers de “Hofstadgroep” is gaan noemen. Sterker: met menig lid onderhoudt de dienst nauwe contacten. Wat is er gebeurd? Hoe kon het dat ze niet in de gaten hadden dat Bouyeri, toch een centrale figuur in hun onderzoek, met dat plan rondliep?
Teamhoofd Ellen Maas krijgt met haar vaste stafleden, nauwlettend in de gaten gehouden door haar baas Sybrand van Hulst, de taak de vele dreigende brandjes te gaan blussen – Van Hulst houdt dan ondertussen de politiek wel op afstand, via enkele cruciale topambtenaren. Ondertussen staat het land, soms ook letterlijk, in brand. In die atmosfeer moet Ellen behoedzaam opereren, zeker als haar vermoeden steeds meer bevestigd wordt dat de dienst steken heeft laten vallen – ze raakt ervan overtuigd dat de moord voorkomen had kunnen worden, als haar collega’s maar beter hadden opgelet.
Het scenario van de politieke thriller 2/11 HET SPEL VAN DE WOLF is geschreven door Theo van Goghs goede vrienden Theodor Holman en Gijs van de Westelaken. De regie is in handen van Thomas Korthals Altes. Hoofdrollen zijn er voor Suzan Visser, Johan Leysen, Tijn Doctor en Pierre Bokma.  
Focus Filmtheater, Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem; reserveren via www.focusarnhem.nl of telefonisch op werkdagen tijdens kantooruren: 026 442 42 83.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen