10e Nacht van de Nacht Arnhem

Foto:

De Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) heeft ter gelegenheid van de 10e Nacht van de Nacht Martijn van der Meulen en Marieke Sanders uit Rheden, Jan Paul Bevoort uit Rheden en Gejo Schurink uit Dieren benoemd tot nachtambassadeur. De Nacht van de Nacht wordt gehouden op zaterdag 25 oktober.

Samen met zeven andere ambassadeurs zetten de vier zich in voor het behoud van duisternis in onze provincie. Dit doen zij onder andere door tijdens de Nacht van de Nacht activiteiten te organiseren waarin de schoonheid van de nacht kan worden beleefd. “Met de benoeming van de nachtambassadeurs laten we zien dat mensen van alle leeftijden het behoud van donkere nachten belangrijk vinden”, vertelt Joost Reijnen, coördinator van Nacht van de Nacht in Gelderland en werkzaam bij de GNMF. De nachtambassadeurs komen uit verschillende delen van Gelderland en zetten zich ieder op hun eigen manier in voor het behoud van duisternis. 
Nacht van de Nacht Arnhem
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement van de Natuur- en Milieufederaties, waaronder de Gelderse Natuur- en Milieufederatie. Door het hele land vinden activiteiten plaats waar iedereen  aan mee kan doen om de schoonheid van de nacht te beleven. De Nacht van de Nacht Arnhem vindt traditiegetrouw plaats in het donkere Sonsbeekpark. Er zijn onder meer nachtsafari’s en lezingen, er wordt naar de sterren gekeken en men gaat op zoek naar vleermuizen. In de stad gaan de lichten op de Eusebius uit en in verschillende restaurants kan er bij kaarslicht worden gedineerd.
openluchtmuseum-molen-nacht-arnhem-nieuws
Informatie
Nacht van de Nacht Arnhem, zaterdag 25 oktober van 19:30 uur tot 22:30 uur, op diverse locaties. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.nachtvandenacht.nl.
Wilt u meer weten over de Gelderse nachtambassadeurs? Check dan www.gnmf.nl/nacht, op deze website lichten zij toe waarom duisternis belangrijk is.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen