Cracking the Frame – Gregory Crewdson: Brief Encounters 

Foto:

Focus Filmtheater Arnhem vertoont vanaf oktober maandelijks een documentaire over kunst onder de naam Cracking the Frame (een initiatief van filmtheater Rialto in Amsterdam). Geput wordt uit een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers. De eerste film van deze reeks is op woensdag 22 oktober ‘Gregory Crewdson: Brief Encounters’.

De fotografie van Diana Arbus, de schilderijen van Edward Hopper, de films van David Lynch. Het werk van deze beeldende kunstenaars vormt een bron van inspiratie voor de gerenommeerde Amerikaanse fotograaf Gregory Crewdson (Brooklyn, 1962). Die inspiratie koppelt hij aan zijn diepste verlangens en meest persoonlijke herinneringen. Crewdson schiet dan ook niet zomaar ‘mooie plaatjes’; dagen, soms weken, werkt hij aan één foto. 
Voordat hij het beeld vastlegt, moet alles perfect zijn – alles wordt tot in het kleinste detail vooraf bedacht en gecomponeerd. Dat resulteert in meeslepende foto’s die de grens tussen fotografie en film doorbreken, die ‘ergens’ zweven tussen fictie en werkelijkheid. Hij maakt zijn foto’s in de kleine stadjes van het westen van Massachusetts. De documentaire Gregory Crewdson: Brief Encouters, waar regisseur Ben Shapiro ruim tien jaar aan werkte, biedt een fascinerende inkijk in het leven en de werkwijze van Crewdson.
Let op: de film is niet ondertiteld. 
Woensdag 22 oktober, 19:15 uur; Focus Filmtheater, Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem; reserveren via www.focusarnhem.nl of telefonisch op werkdagen tijdens kantooruren: 026 442 42 83
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen