Wonder van zangkunst en improvisatietalent

Foto:

Het jubilerende Jazz in Arnhem presenteert op dinsdag 21 oktober opnieuw een dubbelconcert: jazzballads en chansons met het Simin Tander kwartet en het verrassend cd debuut ‘Smoking Gun’ met het Nederlandse septet VLEK. De toegang is gratis.

Simin Tander kwartet
De Duits-Afghaanse vocaliste Simin Tander is een van de meest opvallende persoonlijkheden in de jonge Europese jazzscene. Met haar bekoorlijke tedere en evenzo expressieve stem bouwt Simin Tander bruggen tussen westerse jazz en vocale vluchten naar het Midden-Oosten, tussen songwriting-experiment, chanson en intieme jazzballads. In haar concerten weet zij haar publiek te betoveren. De stem van Simin Tander is intens en zorgt voor een ondefinieerbare zeggingskracht, zoals alleen de allergrootste uitvoerders dat kunnen. Haar naam betekent „zilver glanzend“ en is een mooie belofte voor de toekomst. Een wonder van zangkunst en improvisatietalent.
VLEK
Van melodisch tot weerbarstig, van opzwepend tot verstild, van big band tot heavy metal, van Afrika tot Azië en van weemoedig melancholisch tot ongegeneerde vrolijkheid. Een gedreven gezelschap Brabantse improvisatoren met hun wortels stevig in de Brabantse zandgrond wordt het een muzikale belevenis die zijn weerga niet kent! En de titels? Die zijn nog steeds bizar: Vastenavond, Chicken Tikka, Vlekje en de geheimzinnige ster, Spock, Traumwalzer etc. Met de Smoking Gun Tour laat de groep horen hoe hecht het collectief is geworden. VLEK staat voor spelplezier en improviseren op het scherpst van de snede.
Informatie
Dubbelconcert: Simin Tander kwartet en VLEK; dinsdag 21 oktober 2014, Grand café Mahler, Musis Sacrum Arnhem, 21:30; Entree: gratis; Meer informatie: Stichting Jazz in Arnhem – www.jazzinarnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
vlekcd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen