Arnhems Biertap Kampioenschap 2014

Maandag 20 oktober wordt het open Arnhems Kampioenschap Biertappen 2014 gehouden in Discotheek Manhattan te Arnhem. Organisator van de wedstrijd is de afdeling Arnhem van Koninklijke Horeca Nederland. De wedstrijd is een voorronde van de landelijke biertapwedstrijd en wordt afgesloten met het Horecafeest in Juicy Lucy.

Al decennia lang is de jaarlijkse biertapwedstrijd een vanzelfsprekendheid voor de Arnhemse horeca. Iedereen is welkom en iedereen mag meedoen; ongeacht of je tapper in opleiding of een ervaren tapper bent. De finalisten plaatsen zich voor het districtskampioenschap en zijn daarmee automatisch ook in de race voor de landelijke titel. Ook is er de mogelijkheid om als team aan de wedstrijd mee te doen. Inschrijven kan op de wedstrijddag tussen 12 en 13 uur bij Manhattan. 
Zelf meetappen, kijken hoe collega’s en medewerkers het er vanaf brengen, netwerken en vooral veel gezelligheid met horeca-mensen onder elkaar, dat is waar de Arnhemse tapwedstrijd voor staat. Iets wat de rest van het jaar meestal niet kan en dat maakt dit evenement bijzonder. Sommige tappers doen puur voor de lol mee, maar voor veel deelnemers is de tapwedstrijd wel degelijk een serieuze aangelegenheid, waar flink voor wordt getraind. 
ydk1toftbltsk9mn4p5c8xn15
Want zoals topsport afwijkt van gewone sport, wijkt top-tappen af van gewoon tappen. Is voor het laatste al vakmanschap vereist, top-tappen vraagt om een zeer vaste hand en een uitstekende techniek. De druk op de bierpomp wordt bij een tapwedstrijd namelijk opgevoerd tot vier bar, wat het tappen erg moeilijk maakt. Een deskundige vakjury beoordeelt de prestaties van de tappers en bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt. Na afloop van de wedstrijd wordt de winnaar gehuldigd bij het traditionele horecafeest, dat in Juicy Lucy op de Korenmarkt plaatsvindt.
Informatie
Arnhems Biertap Kampioenschap 2014; maandag 20 oktober 2014, aanvang 13 uur (inschrijven vanaf 12 uur); Organisatie: KHN afdeling Arnhem, Contact: Patricia Knijnenburg; Locatie: Discotheek Manhattan, Varkensstraat 6, 6811 GM, Arnhem; Entree: Gratis toegang (deelname wedstrijd is 10 euro); Inschrijven : Op de wedstrijddag van 12 tot 13 uur (inschrijfbalie in Manhattan); Deelname: Individueel en teams; Meer informatie: www.tappeninarnhem.nl 
Aansluitend is het jaarlijkse horecafeest in Juicy Lucy, Korenmarkt 36 te Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
oc0ab8bnmob34anqb3r9uuty7
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen