Cinekid op Locatie in Focus Junior Arnhem

Foto:

Tijdens de herfstvakantie vindt in Amsterdam altijd het Cinekidfestival plaats: het allerleukste Filmfestival voor kinderen! Op veel plekken in het land – ook bij Focus Junior Arnhem! –  is onder de naam Cinekid op Locatie een mooie selectie uit het festivalprogramma te zien en zijn er twee workshops te volgen. 

Het Cinekid op Locatie-festival in Focus Junior biedt, van 20 tot en met 24 oktober, naast drie prachtige nieuwe kinderfilms ook de mogelijkheid om twee superleuke workshops te volgen: de workshop LIGHT UP, waar je met een bijzondere techniek leert tekenen met licht, en de workshop Sjef de Superchef, waarin klassiek animeren gecombineerd wordt met green screen-techniek. Uiteindelijk ga je in de keuken van Sjef grappige kookfilmpjes maken!
FILMBESCHRIJVINGEN
MOTHER I LOVE YOU (Janis Nords; Letland 2013, 83 minuten)
20 en 24 oktober om 11:30 | entree: € 5,50 (kind) € 6,50 (volwassene)
Raimond heeft het zwaar te verduren op school. Hij krijgt een aantal ernstige berispingen en heeft niet het voornemen om zijn moeder daar achter te laten komen. Hij trekt de stekker uit de telefoon wanneer de juf naar zijn moeder probeert te bellen. Raimonds moeder heeft het ook niet makkelijk. Ze werkt overuren in een kliniek om rond te komen. Raimond moet zijn problemen zelf oplossen. Als klap op de vuurpijl, ontdekt hij dat zijn moeder hem in feite om de tuin leidt met al haar gepraat over nachtdiensten. Hun relatie komt flink onder druk te staan. De film beschrijft de moeilijke weg die moeder en zoon moeten bewandelen wanneer ze hun relatie weer op moeten bouwen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.|  Beste feature film Los Angeles Film Festival | Beste Europeese Film Zlin Film Festival  | Grand Prix van de internationale jury Film Festival Berlijn  | Inzending Letland voor de 86ste Academy Awards
HOCUS POCUS MET ALFONS ALFRINK (Torill kOve; Noorwegen 2013, 72 minuten)
20 en 22 oktober om 13:45 (en buiten CINEKID OP LOCATIE ook nog op andere dagen!) | 
entree: € 5,50 (kind) € 6,50 (volwassene)
De 6-jarige Alfons Alfrink wil heel graag een hond. Het liefst precies zo één als de oude magiër heeft. Alfons is ervan overtuigd dat hij zijn droom waar kan maken. Hij heeft hier alleen wat magic voor nodig. Helaas is dat niet zo makkelijk als Alfons dacht. Gelukkig komt zijn droom toch uit. Maar wel op een heel onverwachte manier. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
LEVENDE BEZEMS (Xavier Koller; Duitsland 2013, 100 minuten)
22 oktober om 11:30 en 24 oktober om 13:45 | entree: € 5,50 (kind) € 6,50 (volwassene)
Kleine Giorgio leidt een arm maar vrij leven in de bergen van Zwitserland. Op een dag bezeert zijn moeder zich en moet Giorgio geld verdienen zodat er een dokter kan komen. Hij wordt naar Milaan gestuurd om daar schoorstenen te vegen. Het is zwaar werk: hij moet door donkere schoorstenen klimmen en roet verwijderen. De schoorsteenvegers wonen er niet in de meest ideale omstandigheden. Giorgio richt met zijn lotgenoten een verbond op. Samen vechten ze terug tegen hun ellende. Deze prachtige boekverfilming vertelt de spannende avonturen van de schoorsteenvegers en hun spectaculaire vlucht terug naar huis. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
WORKSHOPS
WORKSHOP LIGHT UP
Dinsdag 21 oktober om 11:00 en 13:00 | geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar | prijs: € 7,50
Het kunstenaarscollectief Light-Up heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om te kunnen tekenen met licht. Met de happytron (een soort afstands- bediening met lichtpen) en een beamer creëer je in no time spectaculaire lichtkunstwerken. Kinderen leren tijdens de workshop om te schilderen met licht. Alle objecten in de ruimte doen mee en veranderen hierdoor in lichtgevende beesten, een landschap, of andere fantasievormen. De kinderen kunnen zelfs elkaar beschilderen. 
WORKSHOP SJEF DE SUPERCHEF
Donderdag 23 oktober om 11:00 en 13:00 | geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar | prijs: € 7,50
Iedereen kan filmpjes maken. Tijdens deze workshop wordt klassiek animeren gecombineerd met green screen techniek. Hierdoor kunnen kinderen in de keuken van Sjef allerlei grappige kookfilmpjes maken. Een professionele animator komt de kinderen helpen. 
cinekidjaarbeelddef
PROGRAMMAOVERZICHT
Maandag 20 oktober
11.30u  Mother I love you
13.45u  Hocus Pocus
Dinsdag 21 oktober
11.00u  Workshop Light up
13.00u  Workshop Light up
Woensdag 22 oktober
11.30u  Levende bezems
13.45u  Hocus Pocus
Donderdag 23 oktober
11.00u  Workshop Sjef de superchef
13.00u  Workshop Sjef de superchef
Vrijdag 24 oktober
11.30u  Mother I love you
13.45u  Levende bezems
Focus Junior, Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem; Gratis reserveren en ticketaankoop, meer informatie: www.focusarnhem.nl; Kaarten voor de kinderfilmvoorstellingen kosten € 5,50 voor kinderen en € 6,50 voor volwassenen. Deelname aan workshops kost € 7,50
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen