Derde Playmobil Beurs Nederland

Het ligt al veertig jaar in de speelgoedwinkels en is nog immer populair: Playmobil. Voor de derde maal wordt in Nederland een Playmobil beurs gehouden, waar niet alleen kan worden ge- en verkocht, maar ook kan worden gekeken naar mooie bouwwerken.

De plastic figuurtjes verschenen in 1974 voor het eerst in de winkels. Als eerste de bouwvakkers en snel daarna de indianen en ridders. In 1976 verschijnen de eerste vrouwelijk figuren. Playmobil kant haar oorsprong in Duitsland. Ene Hans Beck ontwierp ze en de Duitse firma Geobra heeft ze in productie. In het Zirndorf (D) werd ook het eerste Playmobilfunpark gebouwd, een 90.000 m2 groot speelpark. Inmiddels zijn er ook parken in Frankrijk, Malta, Griekenland en Amerika. Dat Playmobil succesvol speelgoed is geworden blijkt uit de wereldwijde verkoop: in 70 landen zijn meer dan 2 miljard poppetjes verkocht. Sinds de intrede van het digitale speelgoed neemt de populariteit iets af. Speelden we voorheen tot ons 12e jaar met de poppetjes, tegenwoordig houdt het wel op bij de leeftijd van 10 jaar. 
jf5fut91plcrt68ygffxydbvh
Foto: Playmobil beurs of Jonny Playmobil
Spijt
Populair speelgoed levert ook verzamelaars en één van hen is Jonny Verhaaf uit Hattem. “Ik ben in 1970 geboren en Playmobil kwam in 1974 op de markt. Gelijk vanaf die tijd vroeg ik het voor mijn verjaardagen, kreeg het van Sinterklaas en kocht het van mijn zakgeld. Mijn kamertje stond helemaal vol met auto’s, boten, cowboys en indianen, kastelen, enz…”, vertelt Jonny op zijn website, “Maar toen ik 15 jaar werd wilde ik graag een brommer kopen. Ik had niet voldoende geld en heb het toen allemaal verkocht. Ik heb nog nooit ergens zoveel spijt van gehad”. Ondertussen is de schade weer hersteld en puilt zijn huis uit van de Playmobil. Regelmatig bezoekt hij beurzen in vooral Duitsland en Luxemburg om nieuwe dingen te kopen en om bij te praten met andere verzamelaars. In Spanje en Frankrijk worden ook beurzen gehouden en op 18 oktober is er ook een beurs in Nederland. Wie anders dan Verhaaf is de initiator van de beurs.
numks4a222ci6y4xa8822g2h1
Foto: Playmobil beurs of Jonny Playmobil
Beurs
De Playmobil beurs wordt voor de derde keer gehouden in Nederland. Op de beurs zijn niet alleen de poppetjes te zien en te koop, ook onderdelen, grote- en kleine sets en verzamelstukken worden aangeboden. Daarnaast komen er diorama’s, bouwwerken gemaakt door verzamelaars. Zo is er onder meer een ‘wargaming’ te zien, een spel van een confrontatie tussen twee legers. 
Informatie
De Playmobil beurs wordt gehouden op 18 oktober as. van 11.00 – 18.00 uur in de Keet van Heerde, Eperweg 55, 8181 EV Heerde. De entree bedraagt 4 euro, kinderen tot 12 jaar gaan voor de helft van de prijs naar binnen. Kijk voor meer informatie op: www.jonny-hattem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen