Hooggevoelig, heel gewoon bij hoogbegaafdheid

Foto:

Veel mensen die hoogbegaafd zijn, hebben ook een grotere gevoeligheid. Voor indrukken die ‘van buiten’ komen, zintuiglijke prikkels dus. Maar vaak ook voor indrukken ‘van binnen’, ze beleven hun emoties intenser dan gemiddeld. In HB-Café Arnhem op 25 april wordt dieper op dit onderwerp ingegaan.

Psychologe Eva Pama gaat tijdens deze avond in op hooggevoeligheid. Dit doet zij vanuit haar ervaringen bij de organisatie ‘Hooggevoelig heel gewoon’. Hooggevoeligheid kan aanleiding geven tot misverstanden. Anderen vinden bijvoorbeeld dat je overgevoelig bent of zelfs dat je je niet moet aanstellen. Om goed voor jezelf te zorgen en de communicatie met je omgeving soepeler te laten verlopen, helpt het als je jezelf op dit gebied goed kent en begrijpt.
Met het Delphi-model als basis behandelt Pama hoogsensitief waarnemen en rijkgeschakeerd voelen. Maar wat is hooggevoeligheid? Wat is er bekend in de wetenschap? Hoe kunnen we het herkennen en erkennen? En hoe kunnen we er vervolgens praktisch mee omgaan? Hierop geeft ze tijdens dit HB-Café antwoord. 
Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Het HB-Café is er voor hoogbegaafden en iedereen die er belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid). Er zijn HB-Cafés in Arnhem of Nijmegen (afwisselend), Utrecht, Delft, Amsterdam en Zwolle.
Locatie: De Coehoorn, Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. Tijd: Inloop vanaf 18:45 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:00 tot 21:30. Tot 23:00 uur kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. 
Aanmelden: door het overmaken van het entreebedrag op (NL15RABO0)1212.87.033 ten name van het IHBV te Delft, onder vermelding van naam, e-mailadres (gebruik ‘()’ indien ‘@’ niet geaccepteerd wordt) én ‘Arnhem 25 april’. Zodra uw betaling is ontvangen, is uw inschrijving voltooid. U ontvangt hier verder geen bevestiging van. Meer informatie: [email protected]
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen